23 сезона  след премиерата фамозният актьор от Народния театър кани

...
23 сезона  след премиерата фамозният актьор от Народния театър кани
Коментари Харесай

399 биса за Валентин Ганев

23 сезона  след премиерата фамозният артист от Народния спектакъл кани на юбилейното зрелище на " Контрабасът " на 16 март на Голяма сцена
23 сезона след премиерата си на 10 януари 2001 година, един от най-дълголетните спектакли на Народния спектакъл " Иван Вазов " – " КОНТРАБАСЪТ ", ще запише в историята на първата ни сцена своето впечатляващо 399-то зрелище.
Специално за случая моноспектакълът на един от водещите артисти от трупата - ВАЛЕНТИН ГАНЕВ, ще се изиграе на Голяма сцена – нещо, което за последно се случи през 2018 година, когато " Контрабасът " означи своя 300-ен празник.
Събитието ще се случи на 16 март 2023 година, а билетите към този момент са в продажба на касите на театъра и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/kontrabast-or-golyama-scena/2023-03-16.

По традиция Валентин Ганев ще изненада феновете на спектакъла – този път в изненадата, която той избира да не разкрива, с цел да не скапе удоволствието на публиката, са забъркани виртуозните музиканти Слав Бистрев и Жорж Паликарски, както и артистът Стефан Додуров (който играе в режисирания от Валентин Ганев театър " Теремин: музика, обич и шпионаж " ).

През годините всяко юбилейно зрелище на " Контрабасът " по едноименната пиеса на Патрик Зюскинд се трансформира в паметно събитие: за № 200 на финала звучаха 12 контрабаса, № 250 приключи като рок концерт, а в 300-то митичната обичана на основния воин " оживя " в плът и кръв в лицето на световноизвестната оперна прима Ина Кънчева.
Сега, за 399-то зрелище, Валентин Ганев има намерение да предложения всички, които през годините са взели участие в основаването на спектакъла. Ще има изненади и за публиката, които ще бъдат оповестени в допълнение.

" Контрабасът ”, основан по фамозния текст на Патрик Зюскинд, с право е именуван и от феновете, и от критиците, един от най-хубавите моноспектакли на родния Бродуей, и справедливо е притежател на голям брой национални театрални награди, измежду които " ИКАР ” за постановка, взел участие е в на 15 театрални фестивала. Самият Валентин Ганев е играл на сцените на Лондон, Бостън, Ню Йорк, Москва, Белград, Скопие, и е печелил награди " ИКАР ” и " АСКЕЕР ” за мъжка роля.

Още с премиерата му рецензията прави оценка виртуозността на режисирания от проф. Пламен Марков театър и изключителното майсторство на Валентин Ганев и го дефинира като същинско театрално събитие.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР